Elképesztően olcsó, 2 millió forint alatti elektromos modelleket készítene a Renault-Nissan Szövetség Kínának

Autó


Hirdetés

Azt követően, hogy a Nissan 34%-os részesedést vásárolt a Mitsubishiben, a Renault-Nissan Szövetség egy egészen más terület felé fordult, ugyanis célul tűzték ki, hogy kedvező árú elektromos autóikkal meghódítják a kínai piacot.

Hirdetés

A bejelentés pedig nem mástól, mint a három gyártó vezetőjétől, Carlos Ghosn-tól érkezett, aki a Párizsban megrendezett ’Energy for Tomorrow’ elnevezésű konferencián a következőket mondta:

„A céljaink között egyértelműen ott szerepel a 7-8 ezer dolláros elektromos-meghajtású autó elkészítése, természetesen a különféle ösztönzők nélkül. Ha ezt meg tudjuk valósítani, az alapjaiban megváltoztatja majd a játékot”, nyilatkozta Ghosn.

Hirdetés

A kínai kormány korábban már bejelentette, hogy 2020-ra legalább 5 millió elektromos és plug-in hibrid hajtáslánccal rendelkező modellt szeretne látni az utakon, így minden bizonnyal a kormány által nyújtott ösztönzőknek köszönhetően még ennél is olcsóbban hozzájuthatnak majd az emberek a modellekhez.

Az új, pénztárcabarát autók megjelenése a Nissan Leaf gyenge kínai szereplésére is hatással lehetne, ugyanis az ott Venucia e30 néven ismert modellből tavaly mindössze 1273-at értékesítettek.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...