Elektromosautó-töltőállomást jelző táblákat helyeztek ki az M7-esen

Autó


Hirdetés

Az első tábla a sztráda 59-es kilométerszelvényében található töltőpontról ad tájékoztatást – közölte a töltő üzemeltetője pénteken az MTI-vel.

Hirdetés

Magyarországon nincs egységesen elfogadott közlekedési, illetve információs tábla, amely egyértelműen jelölné, hol lehet elektromos autót tölteni. Jelenleg a KRESZ sem rendelkezik erre vonatkozó tábláról.

Hirdetés

A fehérvári pihenőben július óta lehet használni ingyenesen a 400 voltos, maximum 22 kilowatt kapacitású töltőt, amelyhez 2-es típusú csatlakozó szükséges, ezzel a legelterjedtebb típusokat – Tesla, Nissan Leaf, Renault Zoé, Volkswagen Golf GTE – lehet tölteni.

MTI Fotó: Lakatos Péter MTI Fotó: Lakatos Péter

A gyorstöltő a tapasztalatok alapján mintegy 60 perc alatt képes annyira felölteni a járművet, hogy a következő elektromos töltőállomást (Siófok), illetve a Balaton nyugati medencéjét biztonságosan elérje, Budapesten belül körülbelül a Római partig lehet egyórányi töltéssel eljutni az állomásról.

Forrás: MTI

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...