Elektromos töltőpontok Magyarországon: nem is annyira rossz a helyzet

Autó


Fotó: Nissan
Hirdetés

Bár a publikus töltőpontok számát illetően Magyarország még elmarad Európa nyugati részétől, de a jelenleg üzemelő számos töltőpont már elég arra, hogy elektromos autónkkal probléma nélkül bejárjuk az országot, és a töltők száma egyre gyorsabban növekszik. A Nissan közleményét olvashatjátok.

Hirdetés

Az elektromos autók töltésének több módja is van; villámtöltőkkel, gyorstöltőkkel, de egy hagyományos konnektorral is elérhetjük, hogy autónk újra szárnyra kapjon.

Hirdetés

BENZINKÚT HELYETT – OTTHONI TÖLTÉS

A Nissan LEAF-hez hagyományos töltőkábelt is biztosít a gyártó, ami jól jöhet, ha a vásárlónak nincs otthoni töltőberendezése, vagy éppen úton van és nincs a közelben gyorstöltő állomás. Ugyan a többi módszernél lassabb, de ezzel bárhol tölthető az autó, ahol hagyományos konnektort talál. A Nissan LEAF alapfelszeltségéhez egy további kábel is tartozik, amelyet a nyilvános gyorstöltő állomásokon használhat.

Ha azonban a vásárló rendelkezik otthoni töltőberendezéssel, a választható 6,6 kW-os töltővel Nissan LEAF-jét saját garázsában is feltöltheti, a 24 kWh-os modell akkumulátora nagyjából 4 óra alatt, a 30 kWh-os modellé pedig 5 és fél óra alatt teljesen feltöltődik.

A NissanConnect EV alkalmazással az otthoni töltőberendezés távolról is vezérelhető okostelefonról, táblagépéről vagy számítógépéről. Ezzel tehát az ügyfél szabhatja meg, hogy mikor induljon, illetve álljon le a töltés, kihasználva az áramszolgáltatók csúcsidőszakon kívüli, alacsonyabb tarifáit.

GYORS FELTÖLTŐDÉS AZ AUTÓNAK – TÖLTÉS ÚTKÖZBEN

Mivel a nyilvános töltőállomások nagyfeszültségű egyenárammal működnek, ezeken a pontokon a Nissan LEAF nagyon gyorsan – és gyakran ingyen – feltölthető. Ráadásul, mivel a töltőpontok száma napról napra nő, nem is gondolnánk, hogy milyen messzire juthatunk egyetlen nap alatt.

07-Nissan-01

HOL VAN A KÖVETKEZŐ TÖLTŐÁLLOMÁS?

A töltőállomás-hálózat gyorsan bővül, hogy ki lehessen szolgálni az utakon közlekedő egyre több elektromos autót.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

07-Nissan-02

 

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...