Egyszerre kombi és pickup a Volkswagen Varok tanulmány

Autó


Hirdetés

Néhány évvel ezelőtt a pickup modelleket még főként a mezőgazdasági és haszongépjárművek közé sorolták, ma viszont már a városi forgalomban is sokkal gyakoribbá vált a megjelenésük.

Hirdetés

Az ilyen modellekben rejlő potenciált sokan, sokféleképpen kihasználták már, azonban a Volkswagennél gyakornokoskodó két francia diák úgy döntött, olyat alkotnak, amilyenre korábban még nem volt példa, ezért egy pickup-ból kombivá alakítható modellt terveztek, amely a Volkswagen Varok nevet kapta.

Hirdetés

A két diák megosztotta egymás közt a munkafolyamatokat, ugyanis amíg Valentin Fuchs a tervezésért felelt, addig Pierre Joveneaux a 3D modellezés fölött vette át az irányítást. A végeredmény igencsak látványos lett, bár az erősen kérdéses, hogy a tető hátsó részének eltávolítása után kombiból ismét pickuppá váló modellből valaha is valóság lesz-e.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

01-Volkswagen-01

Fuchs elmondása szerint a tervezéskor az volt a célja, hogy bemutassa, nem szabad beskatulyázni egyetlen autót sem, hiszen kellő leleményességgel akár sokkal többet is ki lehet hozni abból. A Varok megalkotásakor egyébként olyan modellekből merített ihletet, mint a Vauxhall Maloo és a Volvo V90.

További képek a galériában.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Árulják a híres Aventador-katamarán párost

Árulják a híres Aventador-katamarán párost

A nyári forróságot leginkább a vízparton, vagy sokkal inkább a vízen lehet legjobban elviselni, amiben különféle eszközök lehetnek segítségünkre: vízi-bicikli, felfújhatós vízi-matrac, jet-ski stb…
Cikk archívum...