Egyre tisztább képet kapunk a hamarosan érkező Porsche 911 GT2 RS-ről

Autó


Fotó: Motor1.com
Hirdetés

További részletek láttak napvilágot a hamarosan érkező Porsche 911 GT2 RS modelléről, melynek köszönhetően már elég jó képet tudunk lelki szemeink előtt vizualizálni eme remekre szabott sportgépről.

Hirdetés

Az Automobile Magazine abban a szerencsében részesülhetett, hogy egy GT2 RS prototípust megkaphattak egy rövid tesztvezetés erejéig, mintegy ízelítőt kapva az autó félelmetes menetdinamikájából, mely bizonyítja, hogy nem szimplán egy felerősített 911 Turbo S-ről lesz szó, hanem egy alapoktól újratervezett közúti versenygépről, ami nála sok szinttel fentebb lévő sportgépekkel is könnyedén fel fogja tudni venni a versenyt.

Hirdetés

Az előzetes, nem hivatalos információk szerint, a 911 GT2 RS mozgatásáról egy 3.8 literes, vízbefecskendezéses, duplaturbós, hathengeres boxermotor fog gondoskodni, mely nem kevesebb mint 700 lóerőt állít csatasorba,mindezt pedig 750 Nm-es csúcsnyomaték társaságában, amit a motor 7200-as fordulatszámon ad le.

Nulláról 96 km/órára 2.9 másodperc alatt gyorsul, azaz körülbelül 3 másodpercre van szüksége a 100 km/órás sebesség eléréséhez, míg végsebessége 341 km/óra. Ennél a sebességnél a karosszérián található aerodinamikai elemeknek köszönhetően 349 kg leszorítóerő keletkezik, melyek a nagysebességű stabilitást valamint tapadást biztosítják.

Az autó összkerék-kormányzási rendszert kap, aminek köszönhetően szűkebb fordulókra lesz képes, ami hatalmas előnyt jelenthet számára a versenypályákon, míg a hatalmas erőt az aszfaltra 325/30-as abroncsokon keresztül juttatja át.

A rendkívül széles abroncsok, a hatalmas leszorítóerőt termelő karosszériaelemek valamint az összkerék-kormányzási rendszer együttesének köszönhetően a 911 GT2 RS lehet az eddig készített legstabilabb és legmozgékonyabb farmotoros utcai autó a márka történelmében.

A Porsche még mindig nem hozta nyilvánosságra a 911 GT2 RS bemutatójának időpontját, ám biztosak lehetünk benne, hogy bemutatkozását követően ez lesz a vállalat kínálatának legdrágább és legőrültebb 911-es modellje.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...