Egyedi módszerrel oldanák meg az elektromos autók energiaellátását

Autó


Fotó: Ennead Lab
Hirdetés

A töltőállomásoknak az idő előrehaladtával alkalmazkodniuk kell majd a járművek számának folyamatos növekedéséhez, ezért az illetékesek már most új megoldások bevezetésén gondolkodnak.

Hirdetés

Az elektromos járművek száma az elkövetkező években ugrásszerű növekedésen megy majd keresztül, emiatt pedig szükség lesz olyan létesítményekre, amelyekben az autósok kis helyen, gyorsan és bonyodalmaktól menetesen tölthetik fel autóikat. Az Ennead Lab egy ilyen megoldási javaslattal állt most elő, ráadásul a vertikális építési mód miatt gyakorlatilag a legtöbb helyen felépíthető.

Hirdetés

Megoldásukban valójában semmi új nincs, hiszen többemeletes parkolókkal és elektromos töltőállomásokkal is rendelkezünk már, így gyakorlatilag semmi mást nem tettek, mint egy különálló épületben egyesítették ezeket. A liftes rendszerű kiépítésnek köszönhetően a toronyban úgy tárolhatnának és egyúttal tölthetnének autókat, hogy az sem a város képét nem rontaná, sem pedig a forgalmat nem akadályozná azzal, hogy sorban állnak előtte a töltésre várakozó modellek.

Az olyan országokban, mint Norvégia, ahol a forgalomba helyezett autók közel fele már elektromos hajtáslánccal bír, hamarosan szükség lesz az ilyen és ehhez hasonló megoldásokra, ezért fontos, hogy a hatékony töltőhálózat kiépítésének kérdése minél hamarabb megválaszolásra kerüljön.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...