Egy család előtt már most elérhetővé vált a Volvo önvezető rendszere

Autó


Fotó: Volvo/Motor1
Hirdetés

A Volvo programjának köszönhetően egy család előtt megnyílik a lehetőség arra, hogy valós viszonyok között is kipróbálja a svéd gyártó teljesen önvezető rendszerét.

Hirdetés

A Volvo lassan, de biztosan halad az önvezető technológia köré épülő projekttel, ennek jele az is, hogy egy család számára elérhetővé teszik a rendszer használatát, hogy aztán a begyűjtött információknak köszönhetően még jobbá tehessék azt.

A Hain család napi szinten használhatja majd a rendszerrel felszerelt autókat, amelyek valódi járművek között, napi szinten közlekednek majd Göteborgban és környékén. A Volvo szeretné elérni, hogy a technológia igazodjon a vezetőhöz, és ne fordítva, ehhez pedig szükségük van arra, hogy első kézből kapjanak információkat.

Hirdetés

„Szeretnénk megtudni azt, hogy az emberek hogyan vélekednek az önvezető rendszerről, milyennek érzik azt, amikor automata, és milyenek azt, amikor manuális módban közlekednek. Fontosnak érezzük tudni azt, hogy a felhasználók milyennek érzik az irányítás átadását, és az is érdekel minket, mivel töltik el az időt, amíg az autó a célhelyre szállítja őket”, mondta Henrik Green, a Volvo Car Group kutatási és fejlesztési részlegének alelnöke.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

The Hain family

Az önvezető technológia a meglévő Pilot Assist rendszeren alapul, és olyan modellek esetében érhető el, mint az XC90, S90, vagy V90. Az említett modellek kamerákkal, fényérzékelőkkel, és LIDAR szenzorokkal lettek felszerelve, ezek teszik lehetővé azt, hogy emberi beavatkozás nélkül is közlekedni tudjanak.

A projekt még kezdeti fázisban tart, de a Volvo reméli, hogy 2021-től már mindenki számára elérhetővé tehetik a rendszert.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...