Egy Apple-től elcsábított nagy hal veheti kezelésbe a Tesla önvezető szoftverének fejlesztését

Autó


Fotó: Tesla
Hirdetés

Az elektromos-maghajtású autókat gyártó Tesla hatalmas ambíciókkal vág neki a következő éveknek, ezt jelzi az is, hogy újabb nagy név érkezett.

Hirdetés

Nem sokkal ezelőtt beszámolhattunk már róla, hogy a kaliforniai vállalat a Volvo korábbi vezető utastértervezőjét is megszerezte, most pedig újabb nagy név érkezik, hiszen Elon Musk csapatához az Apple-nél több mint tíz évet eltöltő szoftverfejlesztő, Chris Lattner is csatlakozik. Lattner az Automotive News értesülései szerint egy hete közölte a fejlesztőkkel, hogy egy új kihívás miatt lemond a fejlesztési igazgatói posztról, ám akkor még nem nevezte meg új munkaadóját.

Az önvezető rendszerek egyre nagyobb térnyerése miatt a Tesla számára létfontosságú volt egy tapasztalt szakember szerződtetése, már csak azért is, mert a jelenleg használt Autopilot rendszer fejlesztése nem rendelkezett állandó vezetővel, ezt a posztot a SpaceX vezető szoftverfejlesztője, Jinnah Hosein töltötte be ideiglenesen.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Hogy pontosan mit is várnak majd Lattnertől, az egyelőre még nem ismert, ám mivel szakterületei közé a programozási nyelvek és felületek tartoznak, vélhetően ezeken a területeken várható majd erősödés. Az Apple-nél a Swift programozói nyelv fejlesztését köszönhették neki, ez volt az elsődleges feladata, amivel applikációkat készítettek Apple platformok számára.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...