e-Power néven új hibrid hatásláncot dobott piacra a Nissan

Autó


Hirdetés

Az elektromos autók piacán versengő gyártók közül egyértelműen a Nissan az egyik legnagyobb, ám még nekik sem sikerült teljes mértékben meggyőzni az embereket a váltásról, ezért van az, hogy a gyártó új hibrid erőforrást mutatott be.

Hirdetés

A Nissan e-Power néven keresztelte el az új hajtásláncot, amely elsőként a népszerű Note modellben fog debütálni. A kiépítés értelmében a villanymotor vállalja majd a nagyobb feladatot, míg a kisméretű benzinmotor kizárólagos feladata az lesz, hogy energiát állítson elő az akkumulátorok töltéséhez.

Ennek köszönhetően ezúttal nem beszélhetünk hagyományos plug-in kialakításról, hiszen az akkumulátort a benzinmotor és a fékezési energia-visszanyerő rendszer együttesen töltik majd, így téve lehetővé, hogy a vezető teljes mértékben megkapja az elektromos autók által nyújtott vezetési élményt. Ami az üzemanyag-fogyasztást illeti, pontos adatok jelenleg nem ismertek, ám úgy tudni, nagyjából megegyezik az olyan hibrideknél tapasztaltakkal, mint amilyen a Toyota Prius is.

Hirdetés

12-Nissan-01

A Note e-Power esetében a villanymotort egyébként a motorháztető alatt helyezték el, mint ahogy itt található az 1.2-literes soros háromhengeres erőforrás is. Azt, hogy pontosan mekkora kapacitású akkumulátor került a modellbe, egyelőre nem tudni, de vélhetően kisebb egységről beszélhetünk, mint a Leaf esetében.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...