Brutális összegért lehet megvásárolni Putyin egykori páncélozott limuzinját

Autó


Hirdetés

Noha az amerikai elnökök régóta a Cadillac modelleket preferálják, a világ legtöbb országában a Mercedes Pullman az, amely mellett a vezetők letették voksukat.

Hirdetés

Így volt ezzel korábban Vlagyimir Putyin is, aki első beiktatása után egy 1995-ös Mercedes-Benz S600 Pullman modellt kezdett el használni. A hosszított tengelytávú páncélozott jármű az első olyan hivatali modell volt, amelyiket már Putyin is birtokba vette, igaz, később megkapta a Porsche motorral hajtott saját limuzinját is, és volt, hogy a brutális baleset áldozatává váló 7-es BMW hátsó ülését is ő foglalta el.

Figyelembe véve, hogy Putyin beiktatására 1999-ben került sor, az autót pedig ’95-ben gyártották, jó eséllyel már elődje, Boris Jelcin is használhatta azt, ami csak tovább növeli a szóban forgó modell értékét.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

02-Mercedes-01

A B6/B7-es szintű ballisztikai védelemmel ellátott limuzint egy 394 lóerő leadására képes 6-literes V12-es erőforrás hajtja. Ismerve a mai viszonyokat, ez mosolyt csalhat az emberek arcára, hiszen a Mercedes már egy 2-literes, négyhengeres turbós egységből is ki tud facsarni ma ennyit, miközben a mai S600-as modellek már az 523 lóerőt is elérik, nem beszélve az AMG S65-ről, amely esetében már 621 lóerőről beszélhetünk.

Figyelembe véve az autó korát, és azt, hogy eddig 25 ezer kilométert futott, azt gondolhatnánk, hogy némi engedmény azért kijár, ám eladója, egy bizonyos Sergei Urov, nem kevesebb mint 1.3 millió eurót, vagyis 404 millió forintot kér érte, amit valószínűleg csak a legnagyobb Putyin rajongók fognak kifizetni érte.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...