Beperelték a Teslát az Autopilot szoftver kiszámíthatatlansága miatt

Autó


Fotó: Tesla
Hirdetés

Onnan érkezett támadás a Tesla irányába, ahonnan a legkevésbé sem számított rá a vállalat, ugyanis az általuk értékesített autók tulajdonosai voltak azok, akik csoportos pert indítottak az autógyártó ellen.

Hirdetés

A panasz szerint a Tesla felelőtlenül járt el, amikor az autók tulajdonosait egyfajta béta tesztelőknek használta, és félig kész szoftvert küldtek ki autóikra, amik fejlesztési fázisuk miatt nem meglepő módon zavarosan működtek.

Hirdetés

A vállalat ügyfelei 81-113 ezer dollárt fizettek egy-egy Model S vagy Model X típusú autóért, ezért az összegért cserébe pedig egy működőképes rendszerrel szerelt járművet vártak. Ezt azonban nem kapták meg, ugyanis állításuk szerint bekapcsolt Autopilot mód mellett autóik gyakran indokolatlanul fékeznek, míg más esetekben nem állnak meg vagy lassítanak le maguktól, ha más járművekhez közelednek.

A csoportos perhez 47 ezer Model S és Model X tulajdonos csatlakozott, akik autóikat a tavalyi és az idei évben vásárolták.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...