Benzinesként erősebb lett az új Škoda Octavia RS

Autó


fotók:Skoda Auto
Hirdetés

Megérkezett az Octavia csúcsváltozata: limuzin és kombi, dízel és benzines egyaránt választható, tehát a bevált recept nem változott. A 2.0 TSI teljesítménye 230 lóerőre emelkedett, ezzel minden idők leggyorsabb és legerősebb sorozatgyártású Skodája.

Hirdetés

Az RS új első és hátsó lökhárítókat kapott, a karosszériát 15 millivel lejjebb engedték, hátul 30 millivel nagyobb a nyomtáv, mint az elődnél. Alapfelszerelést képeznek a piros féknyergek és a 17 colos gurulók, míg opcióként 18 és 19 colos felnik is elérhetőek. Szélesebb lett a hűtőrács, amiben további fényszórót helyeztek el kristályos dizájnnal. Alul is szélesebben terpeszkednek a beömlők, ezek méhsejt mintázatot kaptak. Elöl LED-ből építkeznek a fényszórók és adaptívak, hátul pedig a rendszámvilágítás használja ugyanezt a technológiát. A diffúzor és a tetőspoiler is az RS modell sajátja.

Hirdetés

Az utastérben található RS sportülések rendelhetőek bőr/szövet kombinációban vagy Alcantarával. A sportkormányt perforált bőrbe húzták, DSG esetén váltófülekkel szerelik. Széria a hangulatvilágítás, alumíniumpedálokat lehet taposni, a küszöbön pedig RS logó virít. A vezetést progresszív kormányzás támogatja, opcióként pedig hanggenerátor is rendelhető az RS Octaviába.

octaviars02

A 2.0 TSI 10 lóerővel lett izmosabb, immár 230 lóerőt teljesít 350 Nm társaságában. Az elsőkerekes modell 6.7 másodperc alatt van százon, végsebessége 250 km/ó. A kombinált fogyasztás 6.5 liter a limuzin esetében, manuális váltóval. Szériában hatsebességes manuális egység társul a motorhoz, felárért hatsebességes DSG-t lehet kérni.

A dízel továbbra is 184 lóerős, a 380 Nm már 1750-es fordulattól rendelkezésre áll. A sprintidő 7.9 másodperc, végsebessége 232 km/ó. A fogyasztás 4.5 liter manuális váltóval, limuzinként. A dízel kapható 4×4 hajtással is, ebben az esetben DSG váltó van a hajtásláncban.

Az RS 2000-ben jelent meg a Skoda kínálatban, azóta több mint 200 ezer darabot adtak el belőle. Ebből 100 ezret tesz ki a harmadik generáció, amit 2013-ban mutattak be.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Hétfő délután részleteiben is megismerhetjük az Ateca kistestvérét, az új Aronát, amit már megreptettek Barcelona felett. A spanyol márka történelme legnagyobb modelloffenzívájára készül.
Árulják a híres Aventador-katamarán párost

Árulják a híres Aventador-katamarán párost

A nyári forróságot leginkább a vízparton, vagy sokkal inkább a vízen lehet legjobban elviselni, amiben különféle eszközök lehetnek segítségünkre: vízi-bicikli, felfújhatós vízi-matrac, jet-ski stb…
Cikk archívum...