Bemutatkozott a 2040-es évre tervezett Mercedes-Benz W196R Streamliner

Autó


Fotó: Mingwoong Im
Hirdetés

Amikor ikonikus versenyautókról beszélünk, mindenképpen meg kell említenünk a Mercedes-Benz W196-ot is, amelynek Streamliner változata még néhány mai modell mellett is gyönyörű látványt nyújt.

Hirdetés

Az autót az 1954-es és ’55-ös Forma 1-es szezonra készítette a gyártó, a végtermék pedig olyan jól sikerült, hogy mindkét évben bajnoki címet ünnepelhettek vele. A sikerek után aztán készült belőle egy különleges “streamliner” változat is, amelyet csak a Franciaországban található nagy sebességű Reims-Gueux versenypályán használtak.

Összehasonlítva a mai Forma 1-es autókkal, a W196 sokkal lekerekítettebb, stílusosabb és egyszerűbb megjelenéssel rendelkezett, egy dél-koreai tervező, bizonyos Mingwoong Im pedig épp ezt szerette volna visszahozni, igaz, már modern köntösbe burkolva.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

02-Mercerdes-17

Noha a két modell között közel 100 évnyi a távolság, még mindig találhatunk egymásra utaló jeleket, melyek közül talán a kiszélesített kerékív a legfeltűnőbb. Természetesen jóval több az újdonságok száma, hiszen ezúttal már egy fedett pilótafülkéről és modern aerodinamikai elemekről is beszélhetünk, és akkor az autó hátsó részén fellelhető sugárhajtőműveket még meg sem említettük.

Az, hogy a 2040-es években ilyen kialakítású modellek fognak-e körözni a pályákon, egyelőre még rejtély, az viszont biztos, hogy a dél-koreai tervezőnek van érzéke a széphez.

További képeket a galériában találhattok.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Le Mans és F1 keverékéből lesz az LMF1 – mi van?

Le Mans és F1 keverékéből lesz az LMF1 – mi van?

A Yasiddesign ismét szabadjára engedte fantáziáját, és a Porsche legendás 917-es modelljét ötvözte Forma-1-ből átmentett génekkel. Utóbbit tükrözik a kerekek, a széles első szárny és a hátsó légterelő. Túl...
Távozik a BMW főtervezője

Távozik a BMW főtervezője

Buzz

Az auto motor und sport megbízható forrásokra hivatkozva írja, hogy távozik a bajorok főtervezője, Karim Habib. Azt nem tudni, hol folytatja a libanoni származású dizájner.
Cikk archívum...