Az SQ7 hajtásláncát kaphatja a szinte biztosan érkező Audi SQ8

Autó


Fotó: Audi
Hirdetés

Az Audi néhány nappal ezelőtt mutatta be legújabb, Q8 típusú modelljének koncepcióváltozatát, ami elmondásuk szerint már csak apróbb finomításokon fog átesni, mielőtt 2018 elején megérkezik a kereskedésekbe.

Hirdetés

Nem sokkal ezután azonban érkezhet az újabb variáns, ugyanis az Auto Express értesülései szerint jó esély mutatkozik az SQ8 megépítésére is, aminek már a hajtáslánca is ismert lehet.

Az Audi értékesítési és marketing részlegének igazgatósági tagja, Dietmar Voggenreiter a lapnak elmondta: „A Q8 az új A8 testvére lesz, tehát esetében is a luxuskategóriáról beszélünk. Hogy lesz-e belőle teljesítményspecifikus SQ8 verzió? Ez valami olyasmi, amit szeretnék, ha megtörténne.”

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Noha ez jelen pillanatban inkább hangzik vágynak, semmint megerősítésnek, az előző modelleknél tapasztaltakból kiindulva nagy meglepetés lenne, ha az SQ8 sohasem látná meg a napvilágot. Sokan annyira biztosra veszik érkezését, hogy már az abba kerülő erőforrást latolgatják, amely több lap egybehangzó véleménye szerint is az SQ7-ben található 4-literes, 429 lóerős teljesítménnyel rendelkező biturbó dízelmotor lehet majd. Az említett modell esetében 4.9 másodperces 0-100-as gyorsulásról és 250 km/órás végsebességről beszélhetünk, ezek az értékek pedig jó eséllyel az SQ8-ban is hasonlóan alakulnak majd.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...