Az Nvidia máris megkezdte önvezető rendszerének tesztelését a kaliforniai utakon

Autó


Hirdetés

A technológiai vállalat megkapta az engedélyt arra, hogy saját fejlesztésű önvezető rendszerüket Kalifornia útjain is tesztelésnek vessék alá.

Hirdetés

Noha az Nvidia leginkább a grafikus kártyákról vált ismertté, egy ideje már az autóiparban is találkozhatunk a nevükkel, ugyanis sokakhoz hasonlóan ők is önvezető rendszer kifejlesztésébe kezdtek, aminek tesztelése, kontrollált környezetben ugyan, de egy ideje már zajlik. Azt, hogy a fejlesztés az egyik legjobb lehet, az is jelzi, hogy az ő megoldásukat használja majd a Roborace versenysorozat is.

A The Verge riportja szerint a vállalat nem is vesztegette az időt, és az engedély megszerzése után rögtön elkezdték a rendszer kaliforniai közutakon történő tesztelését. Annak érdekében, hogy a fejlesztések gyorsabb ütemben haladjanak, szeptemberben a kínai internetes óriással, a Baidu-val is együttműködési megállapodást kötött a vállalat.

Hirdetés

Noha az önvezető rendszerek tesztelésének szempontjából Michigan állam tökéletes választás lehetne, hiszen egy bírói döntés korábban hivatalosan is engedélyt adott erre, a vállalatok mégis inkább Kalifornia felé húznak, ugyanis többek között a Volkswagen, a Mercedes-Benz, a Google, a Tesla, a Bosch, a Nissan, a BMW, a Honda és a Ford is itt kért engedélyt erre.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Buzz

Az autóvezetőknél a figyelmetlenség szó fogalma sokféle definíciót foglalhat magában, és az esetek többségében mindig rosszul végződnek. Ez különösen igaz lehet akkor, ha az ember egy versenypályán mélázik el,...
Cikk archívum...