Az IKEA-nak köszönhetően már a nappaliból is tölthetők az elektromos autók

Autó


Hirdetés

Korábban több cikkben is írtunk arról, hogy nagyszabású tervezetek kerültek elfogadásra, az európai elektromos töltőállomáshálózat kiépítésére vonatkozóan. Főleg Németország az, aki mint autógyártó nagyhatalom az elektromos mobilitás legszélesebb spektrumában gondolkozik.

Hirdetés

A klasszikus töltőállomást azonban most sikerült egy újdonsággal is megfejelni, ami nem más, mint a nappaliból történő töltés.

Az IKEA és a Gazdasági Minisztérium ugyanis szoros együttműködésbe kezdett, ennek első lépéseként Ludwigsburgban egy olyan pont került kialakításra, amit „Charge Lounge” névre kereszteltek. Az ötlet lényege, hogy a töltőállomásokhoz egy 24 nm2-es nappalit is építettek, ami kiállítóterem és Lounge-ként is funkcionál. A történet persze itt még nem ér véget, hiszen a terem a fenntartható otthont mutatja be olyan kiegészítőkkel, mint a LED-es világítás, energiatakarékos mosás és főzés, valamint az indukciós főzőlapok.

Hirdetés

„A lehetőség a töltőállomásokon adott, hogy olyan többletértéket nyújtó funkciókat adjunk a szolgáltatás mellé, amelyek a kényelmet és a funkcionálisan felhasználóbarát szemlétet képviselik”, nyilatkozta Wilhelm Bauer, a Fraunhofer Intézettől.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

07-IKEA-01

Jelenleg az IKEA 14 töltőponttal rendelkezik Németországban, a fejlesztéssel nem titkolt cél, hogy a vásárlók kényelmét tovább emeljék, úgy, hogy a vásárlás ideje alatt a villanymotoros autók akkumulátora is teljesen feltöltődjön. Az üzemeltetéshez 100%-osan zöld villamos energiát használnak, a töltés pedig természetesen díjmentes, de csak a nyitvatartási időben van lehetőség a töltőkre csatlakozni.

További képek a galériában.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...