Az Audi és az Nvidia bemutatta a mesterséges intelligencián alapuló Q7-et

Autó


Hirdetés

Az úgynevezett „deep learning” technológiával felvértezett Q7 megmutatja számunkra azt, mit is várhatunk majd a nem túl távoli jövőben érkező Audiktól.

Hirdetés

A jelenleg is zajló CES-en mutatta be az Audi a Q7-alapokon nyugvó deep learning önvezető technológiát, amely az Nvidiával közösen kifejlesztett mesterséges intelligencia rendszeren alapul. Annak érdekében, hogy a technológia és az autó képességeit jobban szemléltetni tudják, a gyártó még egy tesztpályát is felállított a kiállításon.

A technológia működése nagyon hasonló ahhoz, amit más modellek esetében is láthattunk, vagyis egy orrészben elhelyezkedő két megapixeles kamera térképezi fel az utat, majd küldi az adatokat az Nvidia feldolgozóegységének, amely pedig a kormányzás vezérléséért felel. Annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet kihozzák ebből a megoldásból, a Q7-et extra kamerákkal is felszerelték, amelyek akkor is gyűjtik az információkat, amikor az autó emberi vezérlés alatt áll.

Hirdetés

Amiben az Audi és az Nvidia megoldása eltér a többiekétől, az az, hogy képes önmagától tanulni, és azt is meg tudja állapítani, hogy mit tegyen, ha forgalmi akadályt észlel maga előtt.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Buzz

Az autóvezetőknél a figyelmetlenség szó fogalma sokféle definíciót foglalhat magában, és az esetek többségében mindig rosszul végződnek. Ez különösen igaz lehet akkor, ha az ember egy versenypályán mélázik el,...
Cikk archívum...