Az AMG megerősítette, 1000 lóerő felett lesz az F1-technológiát rejtő csúcsmodell teljesítménye

Autó


fotó:printscreen/Daimler
Hirdetés

Az AMG részleg fennállásának 50. évfordulóját ünnepli 2017-ben, ennek alkalmából egy ünnepi modellel álltak elő az új GT C alapjain Edition 50 néven. Ami talán ennél is nagyobb horderejű, hogy közöltek pár részletet a készülőben lévő szupersportkocsiról.

Hirdetés

Tobias Moers, a Mercedes‑AMG GmbH elnöke Detroitban megosztott pár fontos részletet a készülőben lévő autóról, ami a kínálat csúcsát fogja képezni, és korlátozott darabszámban készül majd. Annyit eddig is tudni lehetett, hogy a Forma-1-ben használt, 1.6 literes, V6-os turbómotor és hibridrendszer kerül be, de azt nem, mennyire nyúlnak hozzá és milyen mutatókkal bír.

Hirdetés

Hétfőn valamivel közelebb kerültünk az igazsághoz.  „Nem titok, hogy dolgozunk egy közúti használatra alkalmas AMG-hiperautón, amiben egy enyhén módosított F1-hajtáslánc lesz. Tudom, nagyban spekulálnak a teljesítményét illetően. Engedjék meg, hogy elmondjam, 1000 lóerőnél is több lesz a kombinált rendszerteljesítmény”- árulta el.

„25 km lesz az elektromos hatótáv, az első tengelyt pedig kizárólag a nagyon hatékony és erőteljes elektromos motorok fogják hajtani, ezek is az F1-ből érkeznek. Az egyik leglenyűgözőbb kétüléses lesz, amit valaha láthattak az utakon”- méltatta a készülő alkotást a vezér.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...