Automata vezetési funkciókkal érkezhetnek meg a jövő Porsche modelljei

Autó


Fotó: Porsche
Hirdetés

A Porsche egyelőre hallani sem szeretne a teljesen önvezető sportautó fogalmáról, ám azt el tudják képzelni, hogy következő generációs modelljeik már némi automata vezetési funkcióval felvértezve érkezzenek meg az utakra.

Hirdetés

Erről a Porsche vezérigazgatója, Oliver Blume beszélt az Autocar-nak, majd leszögezte, ettől függetlenül a Porsche modelljeit manuálisan kell majd vezetni.

“Amikor valaki egy Porschét vásárol, azt saját magának kell vezetnie, pont. Jelen pillanatban egyáltalán nem gondolkodunk a teljesen önvezető rendszerek alkalmazásán, viszont nyitottak vagyunk az olyan funkciókra, amelyek hasznosak, és tökéletesen kombinálhatók a Porsche génekkel.”

Hirdetés

“Vegyük például a reggeli dugókat, amikor az emberek munkába mennek, itt elképzelhetőnek tartjuk, hogy lehetővé tegyük az újságolvasás lehetőségét. Vagy megérkezel az étteremhez, de nem találsz parkolóhelyet, az sem egy rossz ötlet, hogy az autó keres helyetted egyet, majd mire végzel, az már menetre készen vár”, mondta Blume.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Noha a teljesen önvezető rendszerektől tartózkodik a Porsche, az elektromos-meghajtás esetében már sokkal befogadóbbak. A projekt számukra a tisztán elektromos-meghajtású Mission E modellel kezdődőik, amelyet a tervek szerint számos másik is követni fog majd.

“A fő cél az, hogy az ügyfélnek legyen lehetősége arra, hogy hagyományos, belső égésű motorral szerelt sportautót vásároljon, miközben alternatívaként azt szeretnénk, ha a modern, villanymotorokkal felszerelt modellek is megjelennének a kínálatban rengeteg digitális dologgal, de még továbbra is Porsche génekkel”, mondta.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Buzz

Az autóvezetőknél a figyelmetlenség szó fogalma sokféle definíciót foglalhat magában, és az esetek többségében mindig rosszul végződnek. Ez különösen igaz lehet akkor, ha az ember egy versenypályán mélázik el,...
Cikk archívum...