Akkumulátorgyárat építhet a Volkswagen, de nem annyira könnyű dönteni az ügyben

Autó


Fotó: Volkswagen
Hirdetés

Most, hogy a közeljövőben számtalan elektromos-meghajtású modell várható a gyártótól, annak vezetője is elismerte, hogy el kell gondolkodniuk egy saját akkumulátor-előállító üzem létrehozásán.

Hirdetés

A Volkswagen vezérigazgatója, Matthias Mueller elmondta, hogy a gyártó számára ez lehet a következő logikus lépés.

„Belátható időn belül autóink egyegyede már elektromos-meghajtással fog rendelkezni, ami azt jelenti, hogy évente nagyjából 3 millió akkumulátorra lesz szükségünk. Ezt figyelembe véve, logikusnak tűnne egy saját gyár építése.”

Hirdetés

A helyzet azonban nem ennyire egyszerű, ugyanis vannak kifejezetten akkumulátorok készítésére és fejlesztésére szakosodott vállalatok, amelyek gyakran előrébb járnak a technológiával, mint az autógyártók, így abban az esetben, ha valaki saját gyárat épít, megvan az esélye annak, hogy egy vetélytárs külső forrásból sokkal fejlettebb egységeket szerez be.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Nem könnyű tehát a döntés, de idővel vélhetően egyetlen gyártó sem húzhatja majd tovább dolgot, és még az is elképzelhető, hogy a fenti helyzet elkerülése miatt sokan nem az építést, hanem a felvásárlást fogják választani.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...