Akár a 400 lóerőt is meghaladhatja a következő generációs Mercedes-AMG A45 teljesítménye

Autó


Fotó: Mercedes-AMG
Hirdetés

Amikor négy évvel ezelőtt bemutatkozott a Mercedes-AMG A45, minden egyes lap címlapján ott láthattuk a modellt, hiszen rögtön a világ legerőteljesebb ferdehátú modelljévé vált.

Hirdetés

Akkor még egy 355 lóerő leadására képes 2-literes, négyhengeres turbós erőforrás lapult a motorháztető alatt, amiből a modellfrissítés után 376 lóerőt is kifacsartak. Ezzel egyébként sikerült visszavenniük a nemes címet, melyet rövid ideig az Audi RS3 birtokolhatott.

Noha már a 376 lóerős teljesítmény is lenyűgöző, jó esély mutatkozik rá, hogy itt nem áll le a gyártó, ugyanis már javában dolgoznak a következő generációs modellen, amely az AutoExpress szerint teljesen új erőforrással érkezik majd meg a piacra.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A lap szerint a Mercedes-AMG mérnökei üres lappal indultak neki a motor tervezésének, amelynek teljesítménye szinte biztosan meghaladja majd a 376 lóerőt. Ami azt illeti, akár a 400-at is, hiszen arra a kérdésre, hogy átlépheti-e az új erőforrás a 400 lóerős határt, Tobias Moers, a részleg vezetője úgy válaszolt, hogy: „szerintem igen.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...