AI-vezérelt közlekedési lámpákat telepítenek az Egyesült Királyságban

Autó


Fotó: Amöbe
Hirdetés

Az úgynevezett intelligens közlekedési lámpák jövő év elején kerülnek telepítésre Milton Keynes-ben, a cél pedig egyértelműen az, hogy csökkentsék az utakon tapasztalható zsúfoltságot.

Hirdetés

A város mintegy 3.9 millió dollárból építi ki az új rendszert, amely folyamatosan monitorozni fogja az adott útszakasz forgalmát, és a folyamatos közlekedés érdekében a jelzések váltogatásával igyekszik majd a lehető legtöbb autót átengedni a kereszteződéseken.

Hirdetés

A közlekedési lámpák jelenleg úgy vannak beállítva, hogy a nagyobb forgalmú utakat részesítik előnyben, ami a gyakorlatban úgy nézi, hogy amíg egy kis bekötőútról érkezőknek 30 másodpercnyi zöld jelzésük van, addig a főútról érkezőknek akár a 1.5 perc is adott lehet. Ezek az értékek azonban csak manuálisan változtathatók, átállításuk pedig adott esetben további problémákat és feladatokat teremthet.

Az új technológiával ilyen gondok egészen biztosan nem lesznek, az ugyanis valós időben követi majd figyelemmel a forgalom alakulását, és annak függvényében váltogatja a jelzéseket. Mindebben hozzávetőlegesen 2500 telepített kamera nyújt majd segítő kezet, amik a központi feldolgozóegységnek továbbítják a felvételeket.

A jövőben a technológiát az önvezető autókkal is összeköthetik, ami még folyamatosabb közlekedést és a jelenleginél jóval kevesebb balesetet eredményezhet.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...