Agresszív köntösbe bújt Amerika legkelendőbb kocsija, a Toyota Camry

Autó


fotók:Toyota
Hirdetés

Személyesen Akio Toyoda, a Toyota elnöke leplezte le az új Camryt Detroitban. A modell nagyon fontos számukra, különösen a tengerentúlon, ahol a legkeresettebb típus.

Hirdetés

Az autó az új TNGA platformra épül, mely alacsony súlypontot tesz lehetővé, egyben élvezetesebb vezethetőséget. A Toyota elnöke elmondta, a Camry 1982 óta a márka zászlóshajója, és továbbra is nagyon fontos számukra. Az új modell vonalait egyébként egy amerikai főtervezőnek köszönhetik a vásárlók: a tengelytáv nagyobb lett, míg a tetővonal lejjebb került. Az is kiderült, minden 65. másodpercben elkészül egy Toyota a tengerentúlon. Ez a nyolcadik generáció, és az elmúlt 15 évben Amerika legkelendőbb kocsijaként tartják számon a Camry-t.

Hirdetés

Négyféle kivitelben lesz kapható a Camry: LE, XLE, SE és XSE, ebből utóbbi kettő a sportosabb megjelenésű változatokat takarja. Az LE a belépőszint, az XLE pedig a prémium a felhozatalban. A sportos változatok más első és hátsó kötényt kapnak, 19 colos, fekete színű felnikkel az XSE számára.

2018_Toyota_Camry_Hybrid_XLE_02_F2F821A317631560688B5C3FC036338CD9A06E1F

A motorok terén van 3.5 literes V6-os és egy teljesen új, sornégyes benzines 2.5 literrel. Utóbbit nyolcsebességes automatával társítják és a következő generációs hibridrendszerrel. Alapfelszerelés többek között a 10 légzsák, tolatókamera, gyalogos felismerő és ütközésmegelőző rendszer, a sávtartó-asszisztens.

A Toyota rendkívül aktív Amerikában: 25 millió autót gyártottak ott az elmúlt 30 évben, több mint 22 milliárd dollárt fektettek be közvetlenül az USA-ban.

A detroiti bemutatón színpadra gurult a NASCAR-ban használatos Camry is:

2017 Toyota NASCAR Camry

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...