A Volkswagen szinte semmit sem emelne az elektromos autók árán

Autó


Fotó: Volkswagen
Hirdetés

Némileg meglepő bejelentés érkezett a Volkswagentől, amely a belsőégésű motorral szerelt modellekkel hasonló áron szeretné értékesíteni elektromos autóit.

Hirdetés

A Sanghaj Auto Show-n minden eddiginél nagyobb hangsúly helyeződött az elektromos autókra, ami nem véletlen, hiszen a technológia folyamatosan fejlődik, a hatótávolság már nem akadály és az emberek érdeklődése is nő. Ezen tények miatt a Volkswagen is megsokszorozott erővel vágott bele az elektromos-meghajtású modellek fejlesztésébe, ugyanis a hagyományos modellek mellett itt is piacvezetők, vagy legalábbis a tűzhöz nagyon közel lévők szeretnének lenni.

Hirdetés

Ennek érdekében a gyártó még arra is hajlandó, hogy az elektromos modelleket hasonló áron kínálja a vásárlóknak, mint hagyományos társaikat: „Az, ha az elektromos-meghajtású autóinkat hasonló áron kínáljuk majd, mint a belsőégésű motorral szerelteket, alaposan befolyásolni fogja a játszmát. Szükségünk van arra, hogy a hagyományos modellek után újra ’feltaláljuk’ a Volkswagen márkát”, mondta Christian Senger, a gyártó elektromos autókért felelős vezetője.

A lépésre vélhetően azért szánta el magát a gyártó, mert látta, hogy a megfizethető árú Tesla Model 3-ra annak ellenére is hatalmas kereslet mutatkozott, hogy a foglalót befizetőknek nem volt konkrét információjuk arra vonatkozóan, hogy mikor is vehetik kézbe legújabb szerzeményüket. A jelenlegi megközelítéssel azonban nemcsak, hogy új vásárlói réteget szólíthatnak meg, de jelentős hátrányba hozhatják a Teslát is, amely még mindig nagyon komoly gyártási gondokkal küzd, és nehezen elképzelhető, hogy a vásárlók éveket várnának a jövőben egy modellre, ha ugyanazt a technológiát a Volkswagen és más gyártók azonnal nyújtani tudják majd számukra.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...