A Volkswagen megkezdte a visszahívást és a szoftverfrissítést Európában

Autó


fotó:Volkswagen
Hirdetés

A Volkswagen a vállaltaknak megfelelően megkezdte a visszahívásokat Európában, és a 2 literes dízelmotorral kezdik a munkálatokat. Az első modell a Volkswagen Amarok, amit hamarosan a Passat követ.

Hirdetés

A VW még decemberben prezentálta a német hatóságoknak (KBA) azt a tervezetet, amivel helyrehozzák az EA189 kódjelű négyhengeres dízelek emisszióját. A művelet a 2 literes változattal kezdődött január végén, és az elkövetkező hónapokban kerül sor az 1.2 literes és 1.6 literes motorokra.

Hirdetés

A márka különböző csoportokba osztotta be az érintett járműveket, hogy a művelet minél hatékonyabb legyen, az ügyfelek számára pedig a lehető legkisebb kényelmetlenséggel járjon. A VW levélben értesíti a tulajdonosokat, és arra kérik őket, egyeztessenek időpontot egy partnerrel. Az átfogó művelet az egész évet igénybe veheti, míg az egyes autókon elvégzendő feladat félórás, kivétel az 1.6 literes motor, ennél 45 perc a munkafolyamat.

Elsőként az Amarok van terítéken, így a pickup teljesíteni fogja az EU5-ös normát, pár hét múlva jöhetnek a Passatok és más, 2 literes dízellel szerelt típusok. Az 1.2 literes változatokkal a második negyedév végétől foglalkoznak, míg az egyhatos marad a végére, a harmadik negyedévtől hívják be a kocsikat.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...