A Volkswagen-csoport stabil lábakon áll, egyetlen márkától sem kell megválniuk a dízelbotrány miatt

Autó


Hirdetés

Az utóbbi időben sokat emlegetett dízelbotrány komoly károkat okozott a Volkswagen-csoportnak, ám úgy tűnik, a német óriáson semmi sem foghat ki.

Hirdetés

Nem is olyan rég sorra jelentek meg a hírek, melyek szerint a Volkswagen kisebbre faraghatja birodalmát, és megszabadulhat azoktól a márkáktól, amelyek már az ügy kirobbanása előtt is veszteségesek voltak, mint például a Ducati.

A vállalat akkor egyértelműen jelezte, hogy eszük ágában sincs megválni a hozzájuk tartozó márkáktól, most pedig több mint egy évvel az ügy kirobbanása után ismét csak megerősíteni tudják korábbi álláspontjukat.

Hirdetés

„A Volkswagen-csoport pénzügyileg stabil lábakon áll és számos finanszírozási lehetőséggel rendelkezik. Mindez pedig elérhető anélkül, hogy olyan eszközökhöz nyúlnánk, mint például a tőkeemelés. Jelen pillanatban ilyen dolgokon nem gondolkodunk, mint ahogy az egyes márkák értékesítése sincs napirenden”, nyilatkozta Hans Dieter Poetsch, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke.

Az Automotive News információi szerint a Volkswagen 17.8 milliárd eurónyi tartalékkal rendelkezik, ez pedig Poetsch szerint bőven elegendő a botránnyal kapcsolatos költségek fedezésére.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...