A teljesen elektromos-meghajtású modellek előtt hibridekkel támad a BMW

Autó


Fotó: BMW
Hirdetés

Amikor a bajor autógyártó 2013-ban bemutatta i3 és i8 típusú modelljeit, még az első olyan prémium kategóriás gyártónak számított, amely megkezdte az autók „elektromosítását”, azonban azóta mintha kissé lemaradtak volna.

Hirdetés

A BMW ugyanis nem tudta tartani a tempót, és továbbra sem tudja, ugyanis a következő teljesen elektromos-meghajtású modelljük, az i5, csak a következő évtized elején érkezhet meg, miközben a Volkswagen és a Mercedes ennél jóval nagyratörőbb tervekkel rendelkezik.

Hirdetés

Az Auto Motor und Sport beszámolója szerint azonban tovább nem várnak a gyártónál, és a következő években minden egyes mainstream modelljük esetében elérhetővé teszik a hibrid hajtásláncot. A 3-as és 7-es sorozat, valamint az X5 esetében már most is elérhető a hibrid változat, de nem kell már sokat várnunk az 530e értékesítésének megkezdésére sem. Úgy tudni, a következő generációs X3 SUV szintén rendelkezik majd hibrid variánssal.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Miután a vállalat végzett a hibrid sorozattal, figyelmüket a teljesen elektromos modellek felé fordítják majd, melynek első tagja az i5 lesz, amely a 110kWh-s tervezett akkumulátorcsomagnak köszönhetően 550 kilométeres hatótávolsággal rendelkezhet. A tervek szerint egyébként frissített változat is készül a modellből, aminek esetén 750 kilométeres hatótávról lehet hallani.

Az i5 bemutatkozása után a 3-as, az 5-ös és a 7-es sorozat kaphatja meg a teljesen elektromos hajtásláncot, amelyek minimum 500 kilométeres hatótávolsággal operálhatnak majd.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Buzz

Az autóvezetőknél a figyelmetlenség szó fogalma sokféle definíciót foglalhat magában, és az esetek többségében mindig rosszul végződnek. Ez különösen igaz lehet akkor, ha az ember egy versenypályán mélázik el,...
Cikk archívum...