A PSA a felvásárlás után is Németországban tartaná az Opelt

Autó


Fotó: Opel
Hirdetés

A PSA Csoport vezetője, Carlos Tavares azt szeretné, ha az Opel a General Motorstól történő felvásárlás után is teljes mértékben német márka maradna.

Hirdetés

Az Autonews értesülései szerint Tavares az Opel jelenlegi menedzsmentjén sem változtatna, ha az üzlet megköttetne, jelen pillanatban pedig a PSA és a GM is azzal van elfoglalva, hogy meggyőzzék a német kormányt az eladás előnyeiről. Ez persze nem olyan könnyű, hiszen vannak, akik szerint az létszámleépítésekkel és komoly átalakításokkal járna.

Hirdetés

Tavares személyesen fog találkozni Angela Merkel német kancellárral, és az Opel német részvényeseivel, hogy közvetlenebb módon is tájékoztassa őket elképzeléseiről. A PSA célja ugyanis az, hogy az Opel egy teljes mértékben német cég maradjon és az ottani jogszabályoknak megfelelően működjön. Úgy tudni, a Renault-Nissan Szövetség mintájára a PSA és az Opel egyesülését is szövetségként jellemeznék a felek.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A GM és a PSA abban reménykedik, hogy az üzlet megkötését még a jövő hónapban kezdődő Genfi Autószalon előtt bejelenthetik.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...