A Porsche olyat tett, amit a világ többi cége is nyugodtan követhetne

Autó


Fotó: Porsche
Hirdetés

Sok autógyártó Kínában látja a lehetőséget, ezért rengeteg erőforrást keletre csoportosítanak, ám ezzel szemben a Porsche Dél-Afrika irányába tett lépéseket, ahol saját képzési programmal akarnak szakembereket toborozni.

Hirdetés

A következő évben induló képzés segítségével a hátrányos helyzetű lakosokból mérnököt képeznek, mindezt pedig legfeljebb három tanév alatt.

Maga az ötlet Uwe Hücktől származik még 2015 novemberéből, amikor egy privát jótékonysági bokszmérkőzés után kihirdették, hogy ilyen formában kívánnak segíteni a helyi lakosokon. A Fokvárosban lévő központ a cél megvalósításához tananyagokat és vizsgaszabályzatokat is kidolgozott annak érdekében, hogy a lehető legjobb oktatást tudják nyújtani. Az elméleten túl a gyakorlatra is nagy hangsúlyt fektetnek, és már a helyszínek biztosítására is gondoltak a tanulók részére.

Hirdetés

A Porsche képzési és toborzási központja készen áll a feladatra, 75 férfi és nő kap lehetőséget a szakképesítés megszerzésére. A részvétel egyik feltétele, hogy hátrányos helyzetű legyen a jelentkező, ami ismerve Dél-Afrika gazdasági helyzetét, alighanem túljelentkezést eredményez majd. A diákokat három csoportba szortírozzák, annak függvényében, hogy ki, mennyire képzett, illetve milyen tapasztalatai vannak. Azok a személyek, akik már önálló feladat elvégzésére is képesek, és tapasztaltak is, egyből a haladó csoportba kerülnek.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A szegényebb régiók közül a Fülöp-szigeteken már korábban, 2008-ban megtette a Porsche ezeket a lépéseket. A munkaerőhiány, – azon belül is leginkább a szakemberhiány – máshol is problémát okoz, így időben meg kell tenni a szükséges lépéseket. Ezt az elméletet az Audi és Volkswagen is támogatja, mivel 2015-ben ők is csatlakoztak a programhoz.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...