A Porsche mégsem a sorozatgyártott 911 GT2 RS-t mutatta be?

Autó


Fotó: Porsche/Motor1
Hirdetés

A napokban megrendezésre kerülő E3 konferencián mutatták be a Porsche 911 GT2 RS változatát, ugyanis a modell az egyik címszereplője a Forza Motorsort 7 játéknak.

Hirdetés

Akkor az egész világ szentül meg volt róla győződve, hogy a bemutatott autó a sorozatgyártásra érett változat, ám a legújabb híresztelések szerint az csupán egy, a játék számára készült modell, melynek semmilyen köze nincs a sorozatgyártott autóhoz.

Hirdetés

Ez az állítás magától a Porsche amerikai kirendeltségétől származik, ugyanis, amikor a Jalopnik internetes magazin megkérdezte őket a bemutatott autó pontos specifikációiról, ők ahelyett, hogy azt válaszolták volna: „jelenleg még nem közölhetünk pontos információkat”, azt a választ adták: „ a 911 GT2 RS modell jelenleg még nincs hivatalosan bemutatva, nem láthatta a közönség, ennek okán nem áll módunkban pontos számadatokat vagy részleteket mondani a jövőbeli autóval kapcsolatban.”

Ha ez valóban igaz, akkor a Porsche mindössze egy egyszeri „prototípust” készített a Forza Motorsport 7 számára, és minden bizonnyal a GT2 RS végleges változata továbbra is várat magára, melynek pontos megjelenését újfent homály fedi.

További érdekesség az autóval kapcsolatban az is, hogy szinte minden héten újabbnál újabb számadatok és specifikációk látnak napvilágot. A legutóbbi állítások szerint a 911 GT2 RS 2.9 másodperc alatt tud majd álló helyzetből 100 km/órás sebességre gyorsítani, míg az önfeledt szórakozás határa 339 km/óránál lesz meghúzva. Ebben nagy szerepet játszik a 700 lóerős teljesítésére képes hathengeres boxermotor, melynek csúcsnyomatéka 750 Nm.

A végleges, sorozatgyártott verzióról tehát továbbra sincsenek hivatalos, pontos információk, így valószínűleg meg kell várnunk az autó hivatalos bemutatóját, melyről akár már az idén szeptemberben megrendezésre kerülő Frankfurti Autószalonon lehullhat a lepel.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...