A Nürburgringen tombolt a Lamborghini óriásbikája

Autó


Fotó: Motor1.com
Hirdetés

Első alkalommal kapták lencsevégre a Nürburgringen a Lamborghini erősen álcázott óriás bikáját, az Urus névre keresztelt szuper-SUV-t, amely talán a „Zöld pokol” leggyorsabb SUV címét is kiérdemelheti.

Hirdetés

Az elmúlt időben láthattunk már szép számban fotókat az Urus prototípusáról, azonban az a kérdés, hogy mennyire lesz jó mozgású a pályán, még továbbra is egy megválaszolatlan gondolat marad. A legújabb fényképek azonban arról tanúskodnak, hogy a Lamborghini nem szeretné, ha a jármű méretei jelentősen korlátoznák az általános menetdinamikát.

Hirdetés

A gyártó mindent meg is tesz annak érdekében, hogy az SUV-k között maradandót alkosson, és talán még a leggyorsabb aszfaltterepjáró dicsőségét is megszerezze magának. Erre a titulusra pedig szüksége is lesz, ugyanis az álcafóliázás alatt is látszik, hogy amikor a Lamborghini tervez egy őrült szuperautót, az hihetetlenül agresszíven és látványosan fog kinézni, de amikor azt a designt egy nagy testű járműre akarják ráhúzni, akkor az a legjobb esetben is csupán „elmegy” kinézetű lehet.

Az óriásbika meghajtásáról már tudjuk, hogy egy ikerturbós V8-as fog gondoskodni 650 lóerővel, ami a későbbiekben egy hibrid hajtásrendszer részét fogja képezni.  Jó esélye van tehát a pálya leggyorsabb óriása címének bezsebelésére, azonban egyes informátorok tudni vélik, hogy a Lamborghini nem kívánja tudatosan megszerezni a hőn áhított pályarekordot. Ami azt jelenti, hogy a Porsche Cayenne Turbo S körrekordja továbbra is biztonságban marad, a kérdés csak az, hogy vajon meddig?

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...