A Nissan segítségével épít teljesítményspecifikus elektromos autót az Infiniti

Autó


Fotó: Infiniti/Illusztráció
Hirdetés

Az Infiniti sem szeretne kimaradni az elektromos forradalomból, a márka vezetője, Roland Krueger pedig elmondta, az autó önálló platformot kaphat, elkészítésekor pedig leginkább a teljesítményre és a vezethetőségre koncentrálnak.

Hirdetés

A modell érkezésére a következő három évben kell számítani, azonban ez nem jelenti azt, hogy a tervezésbe is csak most szeretnének belefogni, hiszen már egy működésképes prototípussal is rendelkeznek, amelynek vezethetősége Krueger szerint „nagyon jó”.

Noha a vezető nem szerettet volna túl sok információt elárulni a modellről, azt azért megerősítette, hogy új platformra fogják megépíteni, ami könnyen azt jelentheti, hogy egy önálló járművel, és nem egy már meglévő modell újabb változatával kell számolnunk. Krueger azt is elmondta, hogy az autó elkészítésekor igénybe veszik a Nissan segítéségét is, hiszen: „Olyan mérnöki tapasztalatokkal rendelkeznek, amiket most mi is hasznosíthatunk”, mondta.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Az Infiniti utolsó próbálkozása a teljesen elektromos-meghajtású autók piacán az LE nevű tanulmány volt, amely 134 lóerős villanymotorral és 24kWh-s akkumulátorcsomaggal büszkélkedhetett.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...