A Nissan átáll az elektromos autókra – Egy Juke, egy X-Trail és egy kisebb modell érkezésére is jó esély van

Autó


Hirdetés

A Nissan által kínált modellek „elektromosítása” már csak idő kérdése, ugyanis a gyártó elismerte, komolyan fontolgatják az elektromos-meghajtású modellek számának növelését.

Hirdetés

Gareth Dunsmore az Autocar-nak nyilatkozva elmondta, hogy jó esély mutatkozik arra, hogy kombinálják a crossoverek és SUV-k tulajdonságait az elektromos hajtáslánccal, és noha a jelenlegi E-modellek dedikált platformra épültek, a következő lépés az lesz a vállalat számára, hogy egy teljesen az elektromos meghajtásra specializált platformot építsenek meg.

Hirdetés

„Vezetők vagyunk a crossoverek kategóriában és a Leaf-nek köszönhetően az elektromos modellek kategóriájában is, így adja magát a lehetőség, hogy a kettőt kombináljuk a jövőben. Reméljük, hogy az elektromos járművek elterjednek, és az emberek úgy tekintenek majd rá, mint a közlekedés környezet és pénztárca-kímélő módjára.”

04-Nissan-02

Arról, hogy mikor érkezhetnek a következő generációs elektromos autók, egyelőre még mélyen hallgat a vállalat, ám úgy tudni, hogy a Juke 2017-ben láthatja majd meg a napvilágot.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...