A Nissan, a Renault és a Mitsubishi is közös platformot használhat a jövőben

Autó


Fotó: Nissan
Hirdetés

Japán források szerint a három autógyártó jövőben elkészülő elektromos autói mind ugyanazt a platformot használják majd, ami a fejlesztési költségek drasztikus csökkenését eredményezheti.

Hirdetés

A Renault-Nissan szövetség már most is közös platformot használ a Zoe és a Leaf modellek esetében, azonban most először hallhatunk arról, hogy a Nissan által nemrég felvásárolt Mitsubishi is profitálhat a közös fejlesztésekből.

A Nikkei értesülései szerint a három gyártó fejlesztési részlege már felvette egymással a kapcsolatot, hogy megszervezzék az olyan alkatrészek közös gyártását, mint a motorok, a frekvenciaváltók, vagy épp az akkumulátorok.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Az együttműködés eredményeképpen szakértők szerint drasztikusan csökkenhetnek majd a kutatási és fejlesztési költségek, ami végső soron az értékesített modellek árára is jó hatással lehet. Amennyiben így lesz, úgy az egyszerre három gyártó élén álló Carlos Ghosn minden bizonnyal elégedett lesz, ugyanis régi vágya már, hogy az elektromos autók ne kerüljenek többe, mint hagyományos társaik.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...