A Mercedes majd megmutatja, hogy egy pickup lehet nagyon is „autószerű”

Autó


fotó:Daimler AG
Hirdetés

A Mercedes-Benz még ebben a hónapban további részletekkel fog szolgálni a márka első pickupjáról, amit a Renault-Nissan Szövetséggel közösen valósítanak meg. A Daimler AG azt a feladatot tűzte ki célul, hogy megmutassák, a platósok már nemcsak a vállalkozók és farmerek számára megoldás, hanem a prémium szegmensben is megállják a helyüket.

Hirdetés

A Daimler és a Nissan még 2015-ben jelentette be, hogy közösen fejlesztik ki a németek első pickupját. A műszaki alapok egy része a Nissan NP300-tól érkezik, de a Daimler fejleszti és tervezi meg a kocsit. A gyártás Argentínában és Spanyolországban zajlik majd, a Renault és a Nissan gyáraiban. Ezek az NP300 Frontier és a Renault Alaskan „szülőhelyei” egyben. A Daimler októberben további részletekkel szolgál a pickup kinézetét és piacait illetően.

Hirdetés

„A Nissan több mint 80 évnyi tapasztalattal rendelkezik a pickupok fejlesztésében és gyártásában. Erre a tudásra és szakértelemre építünk”- mondta Dieter Zetsche konszernelnök Párizsban. „A középméretű pickupok szegmense nem csak fellendülőben van; egy jelentős átalakulás elején áll. Egyre több és több ügyfél keres olyan pickupot, mely autószerű specifikációkkal rendelkezik. Vezérerő leszünk ebben a változásban”- jelentette ki.

Megjegyezte, a modell erősíteni fogja a jelenlétüket olyan piacokon, mint Latin-Amerika, Dél-Afrika, Európa, és Ausztrália. Ugyanakkor igazi Mercedes lesz, melyet a Daimler tervez és fejleszt.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...