A Mercedes bemutatta a világ legbiztonságosabb személyautóját, ami még egy robbanásnak is gond nélkül ellenáll

Autó


fotók:Daimler AG
Hirdetés

Vannak esetek, amikor különböző személyeket olyan fenyegetések érnek, amiket nem lehet félvállról venni, ilyenkor pedig a lehető legmagasabb szintű védelmet kell biztosítani nekik. Itt jön képbe a Mercedes-Maybach által bemutatott S600 Guard, ami a világ első személyszállításra is alkalmas VR10-es ballisztikai védelemmel ellátott autója lett.

Hirdetés

Kívülről talán úgy tűnik, hogy egy hagyományos S600 Maybach-al van dolgunk, a valóságban azonban közel sem ez a helyzet, hiszen a VR10-es védelemnek köszönhetően a világ jelenlegi legbiztonságosabb személyautóját köszönthetjük a személyében, aminek ablakai még a gépfegyverekből származó edzett acélgolyóknak is gond nélkül ellenállnak.

Hirdetés

Annak érdekében, hogy az S600 Guard ilyen szintű védelmet tudjon nyújtani utasainak, a tervezők speciális kevlár és PE komponenseket is felhasználtak, de a szilánkok elleni védelem érdekében még az ablakok is polikarbonát bevonatot kaptak. Az egyedi kialakítás ellenére az ablakok tökéletesen funkcionálisak maradtak, miközben akár egy robbanást is problémák nélkül kibírnak.

16C160_15

A Mercedes állítása szerint, ha a robbanás az autó mellett történik, a benne tartózkodó utasok ugyanakkora biztonsággal vészelhetik át a történéseket, mintha az autó alatt következett volna be a az, ez pedig az újonnan kifejlesztett alvázvédelemnek köszönhető, ami az utastér alatti teljes területet lefedi. Annak érdekében pedig, hogy a biztonsági kockázatokat minimálisra csökkentsék, a kritikus pontok további megerősítéseket is kaptak, ennek köszönhetően pedig igazán biztonságban érezhetik magukat az utasok.

Érdemes még megemlíteni, hogy a VR10-es tanúsítvány mellett az autó ERV 2010-es értékeléssel is rendelkezik, vagyis hivatalosan is robbanásnak ellenálló járműnek tekinthető. Az ilyen jellegű járműveknek pedig rendszerint borsos ára van, ez pedig most sincs másképp, hiszen a Mercedes-Maybach S600 Guard ára Németországban 470 ezer euró + ÁFA, ami magyar pénzben átszámítva körülbelül 180 millió forintos összeget jelent.

16C160_13

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Buzz

Az autóvezetőknél a figyelmetlenség szó fogalma sokféle definíciót foglalhat magában, és az esetek többségében mindig rosszul végződnek. Ez különösen igaz lehet akkor, ha az ember egy versenypályán mélázik el,...
Cikk archívum...