A Lamborghini Urus lesz a gyártó első és utolsó plug-in hibrid modellje

Autó


Fotó: Lamborghini
Hirdetés

A 4.4-literes, ikerturbós V8-assal szerelt Lamborghini Urus SUV lesz a márka első plug-in hibrid hajtású modellje, és egyben az utolsó is, ugyanis a kutatási és fejlesztési részleg vezetője szerint a technológiát más modellek esetében nem kívánják alkalmazni.

Hirdetés

A gyártó első SUV-ja az LM002 után (1986-1993) várhatóan jövő év elején kerül a szalonokba, és akárcsak az Audi Q7 és a Bentley Bentayga, 48V-os hálózattal és oldalirányú billenésgátlóval örvendezteti majd meg a vásárlókat.

„A design hamisítatlan Lamborghini”, mondta Maurizio Reggiani. „Elkészítésekor a 2015-ben bemutatott tanulmányt vettük alapul, ami azóta fejlődött, és immár kívül-belül is sokkal jobban néz ki, mint korábban. Elengedhetetlen lesz számunkra a turbófeltöltő használata is az Urusnál, mert egy SUV esetében szükség van a hatalmas nyomatékra.”

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

„Egy sportautónál teljesen más a helyzet, ott ugyanis a motor válaszadását kell szem előtt tartani, így esetükben továbbra is hagyományos szívómotorokat alkalmazunk majd, ,mert ez számukra a legjobb választás.”

Reggiani elmondta, hogy a kutatási és fejlesztési részleg főképp a teljesítményre, a súlyra és az aerodinamikára koncentrál, mert az ilyen modellek esetében a kezelés is egy funkciónak számít, ők pedig azon vannak, hogy ezen a téren is vezető szerepet töltsenek be, amiben nagy segítségükre lehet egy fejlesztés, amelyről egyelőre nem szeretett volna beszámolni.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...