A következő generációs Mercedes-Benz SL már az AMG GT platformjára épülhet meg

Autó


Fotó: Mercedes
Hirdetés

A legfrissebb hírek szerint a következő generációs Mercedes-Benz SL már az AMG GT alapjaira kerül megépítésre, ezzel növelve az erejét és sportosságát a márka leghíresebb kabriójának.

Hirdetés

Az Autocar információi szerint a Mercedes teljesítményspecifikus modellekkel foglalkozó AMG részlege már korábban megkezdte a munkálatokat a következő SL modellen, amelynek fejlesztése a nemrég bemutatitt GT Roadsterrel egy időben zajlott.

Azzal, hogy a GT platformját alkalmazzák, az SL a tökéletes súlyelosztás érdekében hátra szerelt sebességváltót és hosszanti irányú elrendezésű motort kaphat, de megérkezhet még a kínálatba a GT kettős keresztlengőkaros felfüggesztése és az opcionálisan választható Air Body Control rendszer is.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A hasonlóságok persze itt még nem érnek majd véget, hiszen az SL is szénszálas megerősítésű alumínium paneleket kaphat, amelynek köszönhetően az autó könnyedebb, mozgékonyabb és sportosabb is lehet. Ami a motorokat illeti, a modell esetében szinte biztosan elérhető lesz a gyártó új, M256-os jelzésű soros hathengeres erőforrása, amely egy 15 kW-os villanymotorral és egy elektromos-működtetésű turbófeltöltővel kiegészülve 402 lóerővel büszkélkedhet.

Ezt követően egy új, 450 lóerős változhat is érkezhet, majd következhet a család többi tagja, az SL63 és SL65 AMG, melyek közül utóbbi esetében vélhetően az új E63-ban is fellelhető 4-literes, ikerturbós V8-assal találkozhatunk.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...