A jelenlegi F1-es erőforrással szerelve érkezhet meg a 2017-es Mercedes-AMG hiperautó

Autó


Hirdetés

A Mercedes AMG Petronas Forma 1-es csapatának egyik tagja megerősítette, hogy a német gyártó egy új, hibrid sportautón dolgozik, amelynek meghajtásáért nem más, mint egy F1-es motor felelhet majd.

Hirdetés

Az R50 jelzésűként ismert modellről korábban is keringtek már pletykák, azonban az Evo Magazinnak köszönhetően a Belga Nagydíjon az is kiderült, hogy az új autó formatervét többnyire már jóváhagyták, így hamarosan megkezdődhet annak fejlesztése és tesztelése is.

Eddig olyan híreket hallhattunk, melyek szerint a sportautó egy turbós négyhengeres erőforrással kerül majd bemutatásra, most viszont ennél sokkal meglepőbb információk érkeztek, amik alapján az R50-be a jelenlegi W07-es F1-es versenyautó 1.6-literes, turbós V6-os erőforrása kerül. Ennek, és az energia-visszanyerő rendszernek a kombinációja 1000 és 1500 lóerő körüli teljesítményt eredményezhet, amiből maga a motor egymaga 900 lóerővel veszi ki a részét.

Hirdetés

01-Mercedes-01

A legnagyobb kihívást egyértelműen a motor utcai használata jelenti majd a tervezőknek, akiknek úgy kell azt átalakítani, hogy a mindennapi vezetés alkalmával se adódjon vele gondja a vásárlóknak. A megbízhatósággal kapcsolatos hír még, hogy a német gyártó egy 2-literes, plusz turbófeltöltővel kiegészített egység bevetésén is elgondolkodott, ám ennek alkalmazásáról egyelőre nincs információnk.

Az 1000 és 1300 kilogramm közötti súly elérésének érdekében a modell karosszériája szénszálas és alumínium elemekből készülhet majd, miközben a súly mellett a leszorítóerő nagyságára is kiemelt figyelmet szeretnének fordítani a tervezők.

01-Mercedes-02

Bár rengeteg még a kérdőjel az új modellel kapcsolatban, ha a fenti dolgok megvalósulnak, az Aston Martin és a Red Bull közös fejlesztésében készült AM-RB 001 nagyon hamar komoly riválist kaphat.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Hétfő délután részleteiben is megismerhetjük az Ateca kistestvérét, az új Aronát, amit már megreptettek Barcelona felett. A spanyol márka történelme legnagyobb modelloffenzívájára készül.
Árulják a híres Aventador-katamarán párost

Árulják a híres Aventador-katamarán párost

A nyári forróságot leginkább a vízparton, vagy sokkal inkább a vízen lehet legjobban elviselni, amiben különféle eszközök lehetnek segítségünkre: vízi-bicikli, felfújhatós vízi-matrac, jet-ski stb…
Cikk archívum...