A jelenlegi F1-es erőforrással szerelve érkezhet meg a 2017-es Mercedes-AMG hiperautó

Autó


Hirdetés

A Mercedes AMG Petronas Forma 1-es csapatának egyik tagja megerősítette, hogy a német gyártó egy új, hibrid sportautón dolgozik, amelynek meghajtásáért nem más, mint egy F1-es motor felelhet majd.

Hirdetés

Az R50 jelzésűként ismert modellről korábban is keringtek már pletykák, azonban az Evo Magazinnak köszönhetően a Belga Nagydíjon az is kiderült, hogy az új autó formatervét többnyire már jóváhagyták, így hamarosan megkezdődhet annak fejlesztése és tesztelése is.

Eddig olyan híreket hallhattunk, melyek szerint a sportautó egy turbós négyhengeres erőforrással kerül majd bemutatásra, most viszont ennél sokkal meglepőbb információk érkeztek, amik alapján az R50-be a jelenlegi W07-es F1-es versenyautó 1.6-literes, turbós V6-os erőforrása kerül. Ennek, és az energia-visszanyerő rendszernek a kombinációja 1000 és 1500 lóerő körüli teljesítményt eredményezhet, amiből maga a motor egymaga 900 lóerővel veszi ki a részét.

Hirdetés

01-Mercedes-01

A legnagyobb kihívást egyértelműen a motor utcai használata jelenti majd a tervezőknek, akiknek úgy kell azt átalakítani, hogy a mindennapi vezetés alkalmával se adódjon vele gondja a vásárlóknak. A megbízhatósággal kapcsolatos hír még, hogy a német gyártó egy 2-literes, plusz turbófeltöltővel kiegészített egység bevetésén is elgondolkodott, ám ennek alkalmazásáról egyelőre nincs információnk.

Az 1000 és 1300 kilogramm közötti súly elérésének érdekében a modell karosszériája szénszálas és alumínium elemekből készülhet majd, miközben a súly mellett a leszorítóerő nagyságára is kiemelt figyelmet szeretnének fordítani a tervezők.

01-Mercedes-02

Bár rengeteg még a kérdőjel az új modellel kapcsolatban, ha a fenti dolgok megvalósulnak, az Aston Martin és a Red Bull közös fejlesztésében készült AM-RB 001 nagyon hamar komoly riválist kaphat.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...