A hétvégi Forma 1-es futamon mutatkozik be az ausztrál rendőrség új csúcsmodellje, a Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe

Autó


Fotó: Mercedes-Benz
Hirdetés

Az ausztrál rendőrség egy nagyon komoly darabbal gazdagította járműparkját, ugyanis hosszas várakozás után végre átvehették a Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe-t.

Hirdetés

A „Guardian” kódnevet viselő crossover coupe az ausztrál autópályákon járőrözik majd az elkövetkező 12 hónapban, így kétszer is meg kell gondolniuk az arra közlekedőknek, hogy erősebben rálépnek-e a pedálra. A képeken látható szörnyeteget a Mercedes-Benz helyi ágától kapta kölcsönbe a rendőrség, így az adófizetők is megnyugodhatnak, hogy a pénzük nem a rendvédelmi szervek újabb autójára lett elköltve. Ez azért is különösen fontos, mert a szóban forgó modell nem éppen a megfizethető kategóriába tartozik, hiszen ára 198.900 dollár, ami körülbelül 56 millió magyar forintnak felel meg.

Hirdetés

amg2

A kék és sárga színekbe öltözött GLE 63 S Coupe az ausztrál rendőrség közlekedésbiztonsági kampányának részét képezi majd, melynek keretében arra szeretnék felhívni a vezetők figyelmét, hogy vásárláskor lehetőségeikhez mérten mindig a lehető legbiztonságosabb autót válasszák maguknak, hiszen azok használatával akár harmadára is csökkenhetne a halálos, vagy súlyos kimenetelű közúti balesetek száma.

A kezdeményezés mindenképpen pozitív, mint ahogy a Mercedes-Benz helyi képviseletét is dicséret illeti a nemes gesztusért, de azért nem ártana megtudni azt sem, hogy az 56 millió forintos crossoverben milyen erőforrás is dolgozik.

amg5

Nos, a Mercedes-Benz ezt is örömmel megosztotta velünk, így elmondhatjuk, hogy a motorháztető alatt egy 5.5 literes biturbó V8-as erőforrás teljesít szolgálatot, amiből a rend őrei 585 lóerőt és 760 nm-es nyomatékot sajtolhatnak ki. A 0-100-ra történő gyorsulás 4.2 másodpercet vesz igénybe, a végsebesség pedig 250 km/órában lett lekorlátozva.

A Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe-t a hétvégén kezdődő ausztrál Forma 1-es nagydíjon mutatják majd be a nagyközönségnek.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...