A hétvégi Forma 1-es futamon mutatkozik be az ausztrál rendőrség új csúcsmodellje, a Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe

Autó


Fotó: Mercedes-Benz
Hirdetés

Az ausztrál rendőrség egy nagyon komoly darabbal gazdagította járműparkját, ugyanis hosszas várakozás után végre átvehették a Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe-t.

Hirdetés

A „Guardian” kódnevet viselő crossover coupe az ausztrál autópályákon járőrözik majd az elkövetkező 12 hónapban, így kétszer is meg kell gondolniuk az arra közlekedőknek, hogy erősebben rálépnek-e a pedálra. A képeken látható szörnyeteget a Mercedes-Benz helyi ágától kapta kölcsönbe a rendőrség, így az adófizetők is megnyugodhatnak, hogy a pénzük nem a rendvédelmi szervek újabb autójára lett elköltve. Ez azért is különösen fontos, mert a szóban forgó modell nem éppen a megfizethető kategóriába tartozik, hiszen ára 198.900 dollár, ami körülbelül 56 millió magyar forintnak felel meg.

Hirdetés

amg2

A kék és sárga színekbe öltözött GLE 63 S Coupe az ausztrál rendőrség közlekedésbiztonsági kampányának részét képezi majd, melynek keretében arra szeretnék felhívni a vezetők figyelmét, hogy vásárláskor lehetőségeikhez mérten mindig a lehető legbiztonságosabb autót válasszák maguknak, hiszen azok használatával akár harmadára is csökkenhetne a halálos, vagy súlyos kimenetelű közúti balesetek száma.

A kezdeményezés mindenképpen pozitív, mint ahogy a Mercedes-Benz helyi képviseletét is dicséret illeti a nemes gesztusért, de azért nem ártana megtudni azt sem, hogy az 56 millió forintos crossoverben milyen erőforrás is dolgozik.

amg5

Nos, a Mercedes-Benz ezt is örömmel megosztotta velünk, így elmondhatjuk, hogy a motorháztető alatt egy 5.5 literes biturbó V8-as erőforrás teljesít szolgálatot, amiből a rend őrei 585 lóerőt és 760 nm-es nyomatékot sajtolhatnak ki. A 0-100-ra történő gyorsulás 4.2 másodpercet vesz igénybe, a végsebesség pedig 250 km/órában lett lekorlátozva.

A Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe-t a hétvégén kezdődő ausztrál Forma 1-es nagydíjon mutatják majd be a nagyközönségnek.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Hétfő délután részleteiben is megismerhetjük az Ateca kistestvérét, az új Aronát, amit már megreptettek Barcelona felett. A spanyol márka történelme legnagyobb modelloffenzívájára készül.
Árulják a híres Aventador-katamarán párost

Árulják a híres Aventador-katamarán párost

A nyári forróságot leginkább a vízparton, vagy sokkal inkább a vízen lehet legjobban elviselni, amiben különféle eszközök lehetnek segítségünkre: vízi-bicikli, felfújhatós vízi-matrac, jet-ski stb…
Cikk archívum...