A franciáknál már megkezdődött a dízelüzemű autók értékesítési számainak csökkenése

Autó


Hirdetés

A Volkswagen dízelbotrányának kirobbanása után az volt az általános vélekedés, hogy az az európai értékesítési számokra nem gyakorol majd negatív hatást, ám, mint azt a példa mutatja, van, ahol másképp alakultak a dolgok.

Hirdetés

A francia autópiac 2015 után 2016-ban is növekedést tudott felmutatni, hiszen az előző évi adatokhoz képest 5.1%-kal több autót értékesítettek, igaz, ez az érték egy évvel korábban még 6.8%-os növekedést mutatott. A több mint kétmillió értékesített modellnek köszönhetően Németország és az Egyesült Királyság után továbbra is Franciaországé a harmadik legnagyobb autópiac.

Hirdetés

Ennek fényében pedig egyáltalán nem mindegy, hogyan alakulnak a térségben a dolgok, hiszen a változásokra idővel az egyes gyártóknak is reagálniuk kell. Márpedig változások bőven akadnak, hiszen a dízeles autók értékesítési száma folyamatos csökkenést mutat.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Az elmúlt, 2016-os évben ugyan az értékesített modellek 52%-a még dízelüzemű volt, 2015-ben ez még 57%, négy évvel ezelőtt, 2012-ben pedig 70% fölött volt. A csökkenés tehát jól kimutatható, amit egyrészt a dízelbotrány, másrészt pedig a folyamatosan szigorodó környezetvédelmi előírások indokolhatnak.

A csökkenés üteméből az is jól megállapítható, hogy nagyjából 2025-re juthatunk el oda, hogy teljesen leáll a dízeles autók értékesítése, vagyis éppen akkor, amikorra számos gyártó már 20-30, egyes esetekben még több elektromos-meghajtású modellt tervez nyújtani a vásárlóknak. Ezen a területen ugyanakkor még van hova fejlődni, hiszen bár az értékesítési számok nőnek, az új autók még mindig alig több mint 1%-a büszkélkedhet elektromos hajtáslánccal.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Árulják a híres Aventador-katamarán párost

Árulják a híres Aventador-katamarán párost

A nyári forróságot leginkább a vízparton, vagy sokkal inkább a vízen lehet legjobban elviselni, amiben különféle eszközök lehetnek segítségünkre: vízi-bicikli, felfújhatós vízi-matrac, jet-ski stb…
Cikk archívum...