A Ferrari és az Aston Martin is bírságra számíthat a magas károsanyag-kibocsátási értékek miatt

Autó


Hirdetés

Bírságot szabhat ki az Európai Unió az Aston Martinra és a Ferrarira, amiért a két gyártó modelljei 2015-ben nem feleltek meg a környezetvédelmi előírásoknak.

Hirdetés

Aggódni azonban vélhetően így sem kell majd a két vállalatért, ugyanis mivel elenyésző számú modellt értékesítettek, a bírságot szinte észre sem fogják majd venni. Az Autonews Europe úgy tudja, a Ferrari 410.760 eurós, vagyis 128 millió forintos, az Aston Martin pedig mindössze 36.370 eurós, azaz mindössze 11.3 milliós bírságra számíthat.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség jelentése szerint a 2015-ben értékesített új autók kilométerenként átlagosan 119.5 gramm CO2-kibocsátást produkáltak, ami 8%-kal van alatta a tavalyi évben célul kitűzött 130g/km-es értéknek.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Az ügynökség azonban a tavalyi jó eredmények ellenére is figyelmeztetésben részesített négy gyártót, ugyanis a Fiat, az Opel, a Ford és a BMW is komoly erőket kell, hogy mozgósítson a károsanyag-kibocsátás csökkentése terén, ha azt szeretnék, hogy elérjék a 2020/2021-es célokat.

Vannak azonban kimagaslóan jól teljesítő gyártók is, ugyanis a jelentés szerint a Peugeot, a Citroen, a Renault és a Toyota már most közel áll ahhoz, hogy megfeleljen a 2021-es évre kitűzött határértékeknek.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
4.9 másodperc alatt van 100-on a Kia Stinger GT

4.9 másodperc alatt van 100-on a Kia Stinger GT

A 2011-ben bemutatott GT tanulmány után a 2017-es Detroiti Autókiállításon a sorozatgyártásra kész változat is megmutatta magát. A modell a jelenleg zajló Szöul Motor Show-n is kiállításra került, közvetlenül...
Cikk archívum...