A csúszás ellenére 2021-ig kilenc új autóval jelentkezne az Alfa Romeo

Autó


Fotó: Alfa Romeo
Hirdetés

Az Alfa Romeo új modelljeinek megjelenése csúszik, ám a vállalat továbbra is tartja magát korábbi tervéhez, melyek keretében kilenc új modellel jelentkeznének az elkövetkező öt évben.

Hirdetés

A gyártó 2021-ig számos modell kiadását tervezi, melyek között ott lesz egy Giuliától nagyobb szedán, egy Levantén alapuló csúcskategóriás SUV, egy harmadik SUV és egy új sportautó is.

Az Autocar-nak nyilatkozva az Alfa Romeo vezetője, Reid Bigland elmondta, a csúszás ellenére a gyártó tervei nem változtak, és továbbra is szeretnék elérni, hogy a német gyártókkal fej-fej mellett haladjanak.

Hirdetés

„A célunk egyértelműen az, hogy felvegyük a versenyt a németekkel, de ez nem megy egy vagy két év alatt. Ilyen hamar nem tudunk felzárkózni hozzájuk. Ők minden egyes szegmensben ott vannak, és nagyrészt uralják is azokat. Mi jelen pillanatban még a Stelvio SUV-val is csak a piac 50%-át tudjuk lefedni, de tudjuk, mit kell tennünk azért, hogy sikeresek legyünk”, mondta Bigland.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A márka tervei között két további SUV megépítése is szerepel, ez pedig egyáltalán nem a véletlen műve, hiszen az ilyen jellegű modellek iránt ugrott meg leginkább a kereslet az utóbbi időben. Ehhez pedig alkalmazkodniuk kell, még úgy is, hogy Bigland szerint néhány évvel ezelőtt „szentségtörés” lett volna egy ilyen modell legyártása az Alfától.

Úgy tudni, az összes jövendőbeli modell közül a csúcskategóriás SUV lehet a legfontosabb, ugyanis ez biztosítaná a legnagyobb profitot a vállalat számára, amiből a további járművek előállítását is finanszírozni tudnák.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Le Mans és F1 keverékéből lesz az LMF1 – mi van?

Le Mans és F1 keverékéből lesz az LMF1 – mi van?

A Yasiddesign ismét szabadjára engedte fantáziáját, és a Porsche legendás 917-es modelljét ötvözte Forma-1-ből átmentett génekkel. Utóbbit tükrözik a kerekek, a széles első szárny és a hátsó légterelő. Túl...
Távozik a BMW főtervezője

Távozik a BMW főtervezője

Buzz

Az auto motor und sport megbízható forrásokra hivatkozva írja, hogy távozik a bajorok főtervezője, Karim Habib. Azt nem tudni, hol folytatja a libanoni származású dizájner.
Cikk archívum...