A Bugatti Chiron egy percen belül letudja a 0-400-0 műveletet

Autó


Fotó: Bugatti
Hirdetés

Korábbi modellek teljesítményét figyelembe véve, ez az állítás egyáltalán nem tűnik lehetetlennek.

Hirdetés

A Bugatti Chiron fékrendszerét nyilvánvalóan úgy tervezték meg, hogy képes legyen megbirkózni az autó elképesztő erejével, ezért nem meglepő, hogy annak nem csak gyorsulása, de lassulása is egészen kiváló. Olyannyira, hogy a márka vezetője, Wolfgang Dürheimer szerint a nulláról 402 km/órás tempóra történő gyorsulás, majd az onnan álló helyzetig történő lassulás egy percet sem vesz igénybe.

Ez elsőre kissé túlzónak tűnik, ám megvizsgálva más modellek eredményeit, rögtön láthatjuk, az állítás akár meg is állhatja a helyét. Noha a 400 km/órás tempóra történő gyorsulás nem túl gyakori, a mérést az alacsonyabb végsebességgel rendelkező modelleknél sem szokták elhanyagolni, így tudhatjuk, hogy például a Koenigsegg Agera R 24.96 másodperc alatt hajtotta végre 0-322-0 műveletet, tehát látható, hogy nem egy lehetetlen feladatról beszélünk.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Úgy tudni, a Bugatti 2018-ban sebességi rekordot is döntene az Ehra-Lessien tesztpályán, ahol remélhetőleg a fentebbi állítást bizonyító menetre is sor kerül.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...