59 ezer járművet hív vissza a Volvo: menet közben leállhat, majd újraindul a motor

Autó


fotó:Volvo Cars
Hirdetés

Néhány tulajdonos tapasztalta a problémát, miszerint menet közben leállt és újraindult a motor, így a Volvo Car Group mintegy 59 ezer járművet hív vissza. A Volvo szóvivője, Stefan Elfstrom az Automotive News Europe-nak emailben reagált, és elmondta, egyelőre nincsenek pontos leírások arról, milyen körülmények között történtek meg az esetek.

Hirdetés

A szoftveres probléma eredményeként a motor és az elektronika menet közben indulhat újra teljesen magától, mindez másodpercek leforgása alatt. Ami a legfontosabb, hogy egyelőre nem értesültek balesetről és személyi sérülésről. A probléma az öthengeres dízellel szerelt típusokat érinti 2016-os évjárattal. Ezek közé tartoznak az S60, S60 Cross Country, V60, V60 Cross Country, XC60, V70, XC70 típusok.

Hirdetés

Az érintett autók 97 százaléka Európában található, mondta Elfstrom, míg 24 ezer Svédországban. A listán Anglia a második 7000 járművel, Németország a harmadik 6000 kocsival. Kínában egyetlen ilyen autó sem található. A Volvo arra kéri az ügyfeleket, hogy vigyék el egy közeli kereskedésbe a kocsit, ahol költségmentesen frissítik a szoftvert. A művelet 30 percet sem vesz igénybe, már megtörténtek az első frissítések.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...