360-fokos kamerákkal szerelt önvezető rendőrmotor csaphat le a jövő bűnözőire

Autó


Fotó: Charles Bombardier
Hirdetés

A koncepciók tervezésével foglalkozó Charles Bombardier készítette el az alábbi remekműveket, amelyek a nem túl távoli jövőben akár valósággá is válhatnak.

Hirdetés

„Egyetlen rendőr öt elfogó egységet is felügyelni tudna. Ezek az egységek a nap 24 órájában rendelkezésre állnának, a szabályszegésekről pedig mobil applikáción keresztül küldenének üzenetet a központnak”, vázolta fel röviden az Interceptor nevet viselő motor működési elvét Bombardier, aki elmondta, a tervek már elkészültek, hamarosan pedig meg is valósulhatnak.

„Semmi másról nem beszélünk, mint a technológia természetszerű fejlődéséről”, nyilatkozta a kanadai gépészmérnök a CNN-nek. „A biztonsági kamerákat már évek óta használjuk, de a vezető nélküli technológiák előnyeit ki kell használnunk, akár a közbiztonság terén is.”

Hirdetés

A tervező szerint a kamerákkal felszerelt rendőrségi motorok folyamatosan járnák az utakat, ellenőriznék a rendszámtáblákat és valós időben rögzítenék a szabályszegéseket, amikről aztán, e-mail-ben, szöveges üzenetben, vagy épp hagyományos bejegyzésben küldene tájékoztatót a központba.

02-Drone

„Ezek a rendőrségi járművek azonban nagyon sokba, hozzávetőlegesen 5 millió dollárba kerülnének, tehát egyértelműen kormányzati szervek bevonását igényli a projekt”, mondta Bombardier.

Az Interceptor mellett egy retro-megjelenésű modell elkészítésén is dolgoznak már, ami a Brigade nevet viseli, és a ’80-as évek motorjaira jellemzőegyszerűséget idézi. A Brigade szintén LED fényszórókkal és biztonsági kamerákkal érkezne meg az utakra, ugyanakkor a 360-fokos egységek már nem képeznék a felszereltség részét.

A Terminátor filmek rajongói számára nem teljesen idegen a dolog, hiszen a Megváltás című részben valami hasonló elevenedett meg a vásznakon.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...