3.2 millióról indul az új Kia Rio Magyarországon

Autó


fotó:Kia
Hirdetés

Köszönhetően a hazai importőr által alkalmazott akciónak. A legdrágább Rio (1.4 CRDi EX Prémium) ára is 5 millió alatt marad a mindegyik kivitelre érvényes kedvezménnyel, ami 250 ezer forint.

Hirdetés

Kia Rio – hazai árak

Hirdetés

Az új Kia Rio szeptemberi Párizsi Autószalonon tartotta világpremierjét, európai forgalmazása pedig 2017 első negyedévében indul. A Rio a Kia második legkeresettebb modellje: 2016-ban világszerte több közel 450 000 példány talált belőle gazdára, és ezzel a márka éves eladásainak 15 százalékát tette ki.

„A Rio rendkívüli jelentőséggel bír a Kia számára, hiszen márkánk egyik legfontosabb típusa világszerte, az európai piacon pedig a harmadik legsikeresebb modellünk.” – mondta Michael Cole, a Kia Motors Europe ügyvezető igazgatója. „Az újautó-piacon a B-szegmensben tapasztalható talán a legélesebb verseny; a Rio előző generációja minden korábbinál több emberrel ismertette meg a Kia márkát.”

Az új autó összességében 15 mm-rel hosszabb (4065 mm), és 5 mm-rel alacsonyabb (1450 mm) elődjénél. Oldalnézetből megnyújtott, kiegyensúlyozottabb kiállást mutat a negyedik generációs Rio, ami a hosszabb motorházfedélnek, a nagyobb első túlnyúlásnak, a 10 mm-rel megnyújtott (2580 mm) tengelytávnak, és a keskenyebb, meredekebben álló C-oszlopoknak köszönhető.  Az új Rio európai forgalmazásának kezdetekor nyolcféle karosszériaszínben lesz megrendelhető, háromféle könnyűfém keréktárcsával, 15-17 colos méretben. A Rio csak ötajtós kivitelben lesz kapható Európában.

A Rio kategóriája egyik legnagyobb csomagtartójával (325 liter) rendelkezik, ez 37 literrel haladja meg az elődét.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...