27%-os növekedés után 940 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el a BMW

Autó


Fotó: BMW
Hirdetés

A Mercedestől lemaradva, de az Audit megelőzve szárnyal a BMW, amely egy év alatt 27%-kal növelte az első negyedév során elért adózás előtt eredményét.

Hirdetés

A bajor vállalat 2017 első pénzügyi negyedévében 3005 millió eurós adózás előtti eredményre tett szert, ami 26.9%-kal több annál, mint amire az előző év hasonló időszakában képesek voltak (2368 millió euró). A most közzétett számok jelentősen felülmúlták a piaci várakozásokat, és hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a gyártó megítélése a továbbiakban is javuljon.

Hirdetés

Az adózás előtti eredmény szegmensenként vizsgálva leginkább három területről tevődött össze. Érthető módon első helyen 1871 millió euróval az autógyártás áll, amit a pénzügyi szolgáltatások (604 millió euró) és a motorkerékpárok (125 millió euró) követnek.

A BMW csoport összesített bevétele a 23.448 millió eurót is elérte az említett időszakban, ami szintén jelentős, 12.4%-os növekedést mutat a tavaly év hasonló időszakának 20.853 millió eurós bevételéhez képest.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...