2007 óta nem vásároltunk annyi új autót, mint idén

Autó


Fotó: Mercedes-Benz
Hirdetés

A globális gazdasági bizonytalanság és a Brexit ellenére 6.8%-os növekedés mutatkozik a 2015-ös évhez képest.

Hirdetés

Az új autó értékesítések Európában 6.8%-os növekedést mutatnak az előző évhez képest, noha korábban szakértők arra számítottak, hogy a gazdasági bizonytalanság és a Brexit miatt az emberek vonakodnak majd a nagy értékű kiadásoktól.

A londoni JATO Dynamics autóipari elemzővállalat kimutatása szerint idén eddig 13.937.339 autót vásároltak az európaiak, amiből 1.184.140 az utóbbi egy hónapban talált magának új gazdát. A novemberi értékesítési számok 5%-kal haladják meg az előző év hasonló időszakában tapasztaltakat.

Hirdetés

A leggyorsabban növekvő piacok között továbbra is Spanyolország és Franciaország áll az élen, előbbi 13, utóbbi 8.2%-os növekedést tudott felmutatni. Nem csak országos lebontásban, gyártók terén sem történt változás, továbbra is a dízelbotránytól sújtott Volkswagen csoport a legsikeresebb, ugyanis az eladott autók 24.56%-a hozzájuk köthető. Éves szinten ez némileg (0.28%-kal) rosszabb, mint a tavalyi adat, de egyelőre még így sincs okuk panaszra.

Mint ahogy nem panaszkodhat a második helyen álló, az értékesítések 14.1%-át bezsebelő és 0.72%-os növekedést felmutató Renault-Nissan szövetség, valamint a legnagyobb növekedést produkáló (0.83%), és ezzel ötödik helyen álló Daimler sem.

Az SUV-k iránti érdeklődés továbbra is kimagasló, csak novemberben 316.278 ilyen modell került értékesítésre, ami 16.1%-os növekedést jelent az előző év hasonló időszakának adataihoz képest.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Le Mans és F1 keverékéből lesz az LMF1 – mi van?

Le Mans és F1 keverékéből lesz az LMF1 – mi van?

A Yasiddesign ismét szabadjára engedte fantáziáját, és a Porsche legendás 917-es modelljét ötvözte Forma-1-ből átmentett génekkel. Utóbbit tükrözik a kerekek, a széles első szárny és a hátsó légterelő. Túl...
Távozik a BMW főtervezője

Távozik a BMW főtervezője

Buzz

Az auto motor und sport megbízható forrásokra hivatkozva írja, hogy távozik a bajorok főtervezője, Karim Habib. Azt nem tudni, hol folytatja a libanoni származású dizájner.
Cikk archívum...