1000 IT szakembert vesz fel a Volkswagen, hogy megvalósíthassák terveiket

Autó


Fotó: Volkswagen
Hirdetés

A Volkswagen hivatalosan is bejelentette, hogy a következő három év alatt 1000 IT szakember felvételét tervezik a high-tech szektorokból, ugyanis a segítségükkel szeretnék megvalósítani a jövőt érintő terveiket.

Hirdetés

A Volkswagen többek között a játékipar és a kutató-fejlesztő területekről toboroz majd munkatársakat, akik tudásukkal hozzájárulhatnak majd a mesterséges intelligencia, big data, virtuális valóság, okos gyártás és a csatlakoztathatósági fejlesztésekhez. Az új alkalmazottak fele a wolfsburgi főhadiszálláson dolgozik majd, míg a többek a berlini és müncheni IT központokban kerülhetnek elhelyezésre.

„Azok az emberek, akik részt szeretnének venni a jövő formálásában, a Volkswagenhez jönnek”, mondta Dr. Karlheinz Blessing, a Volkswagen csoport igazgatótanácsának tagja. „A jövő által támasztott kihívásokat a legjobb emberekkel fogjuk leküzdeni, akik a digitalizálás, a szoftverfejlesztés, az E-mobilitás, az autonóm vezetés és a mobilitási szolgáltatások területén is a legjobbjukat tudják majd nyújtani.”

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

05-Volkswagen-01

Az elmúlt néhány hónapban a Volkswagen csoport több kiváló robotikával és mesterséges intelligenciával foglalkozó szakembert is felvett már az IT részleghez, így az építkezés már korábban megkezdődött, mostanra pedig már csak a bővítés maradt.

„Az előttünk álló feladatok sokkal változatosabbak és érdekesebbek, mint valaha”, nyilatkozta Dr. Martin Hofmann, a vállalat informatikai részlegének igazgatója. Ahhoz, hogy a nemzetközi követelményeknek megfeleljünk, egy sokoldalú, gyorsan dolgozó csapatra és a legfejlettebb technológiára van szükségünk”, mondta a vezető.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Árulják a híres Aventador-katamarán párost

Árulják a híres Aventador-katamarán párost

A nyári forróságot leginkább a vízparton, vagy sokkal inkább a vízen lehet legjobban elviselni, amiben különféle eszközök lehetnek segítségünkre: vízi-bicikli, felfújhatós vízi-matrac, jet-ski stb…
Cikk archívum...